You are currently viewing Proiectul Dansează Românește

Proiectul Dansează Românește

Bun gasit tuturor! Ma numesc Iurie Raileanu si sunt un mic haiduc al dansului traditional. Fur tot ceea ce este autentic si valoros si dau mai departe celor saraci spiritual, care isi doresc sa se imbogateasca sufleteste.
Una dintre comorile pe care eu le pazesc cu inima se numeste Danseaza Romaneste, adica locul in care se gaseste multa traditie, armonie si fiecare se poate contamina cu frumos.
Am creat acest proiect pentru ca eu cred in cultura noastra spirituala.
Cultura spirituală face parte din conștiința noastra și este transmisă din generație în generație prin viu grai.
Dar n-am sa vă rețin cu toate aceste amanunte. Scopul acestor spotcast-uri este de a crea o legatură puternică între noi.
Există persoane atrase de dans, care vin către noi, instructorii, singuri, fără efort din partea noastră. Există si acea categorie de dansatori, unii ajung chiar mari dansatori, care însă se tem. Sunt timizi și cred că “a dansa” înseamnă echivalentul unui antrenament de haltere. Vedem pe marile scene dansatori foarte bine pregătiți și cei din afara acestui univers cred că respectivii s-au născut asa. Nimic mai greșit. Dansul înseamnă pasiune, înseamnă ceva ce tu poți știi dacă ai sau nu in tine, doar dacă încerci. Primii pasi sunt cei mai grei si, credeti-mă, toți sunt stângaci la început. Dansatorii profesioniști au ore în spate de antrenament, de pregătire, de exerciții reluate de zeci si sute de ori.
Universul dansului înseamnă prieteni adevărați, suflet care vibrează, sănătate mentală și fizică, dar mie îmi place să subliniez faptul că prin dans oamenii reușesc să schimbe destinul. Unii ajung să își intemieze familii după ce au urmat cursuri de dans, se îndrgostesc de partener sau, si mai important, se îndrăgostesc de propria persoană. Odată ce ajungi să descoperi în tine niste aptitudini, competențe, pasiuni, altele decât cele pe care le cunoșteai, ajungi să reușești să controlezi cea mai importantă lume: lumea ta.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.