You are currently viewing Mă tot întreabă „lumea” cu ce mă ocup?

Mă tot întreabă „lumea” cu ce mă ocup?

Bună!

Mă numesc Iurie Raileanu și sunt un mic haiduc al dansului popular românesc. Adică, fur de la cei bogați și dau celor săraci: energie, căci asta ne lipsește nouă, oamenilor, în general

Îmi place să dansez pentru că eu cred într-o lume mai bună decât cea pe care o trăim. Și-n acea lume eu sunt dansator și coregraf.

Mă tot întreabă „lumea”: cu ce mă ocup?

Mă ocup cu schimbarea destinelor, construiesc pentru ca alții să aibă ce distruge, creez pentru ca ceilalți să aibă ce critica, realizez visuri frumoase pentru ca alții să aibă coșmaruri, creez enigme pentru ca oamenii să aibă ce descoperi.

Și cel mai greu consider că este să te descoperi pe tine însuți.

Am început să dansez pentru că doar prin dans pot exprima ceea ce simt cu adevărat.

Am creat “Grupul Vatra” pentru că vatra este singurul loc în care ne dorim să revenim cu toții: locul originii. Pe om îl poți îndepărta de orice, dar nu îl poți îndepărta de el însuși.

www.grupulvatra.com

Clic aici

Am creat “Primo Passo” pentru că nu sunt atât de egocentrist precum par, și-am vrut să ofer și altora oportunitatea de a crea ceva.

www.primopasso.org

Clic aici

Am creat “Dansează românește” pentru că vreau să fiu alături de cei care, asemenea mie, au o pasiune. Drumul visătorilor este, de cele mai multe ori, foarte greu.

www.danseazaromaneste.com

Clic aici

Prin acest proiect, vreau să îi ajut să găsească mai ușor calea spre inima lor. Un drum lung, anevoios, dar vital.

Îmi place să stau în mijlocul oamenilor și tot ceea ce am realizat până acum s-a născut din atracția mea față de veselia satului.

În copilărie, iubeam să merg la nunți doar pentru a privi oamenii cum dansează. Mă așezam într-un colț din care îi admiram până în noapte, când, la un moment dat, adormeam cu capul pe masă.

Nu promovez tradiția. O trăiesc. Și asta vreau să transmit oamenilor, emoția tradițiilor și a dansului. Cel mai bun dansator este cel care are emoții atunci când dansează.

Pentru mine, dansul este precum o iubire contratimp. Dacă nu îți bate inima când dansezi, atunci nu ești făcut pentru asta. Este un principiu ce se aplică oricărei pasiuni. Dacă nu vibrezi, nu poți crea.

Și cu gândul acesta, vă invit pe toți în barca mea.

Este loc doar pentru cei care vor să depună energie, conștienți că, pentru a ajunge la mal, uneori, trebuie să reparăm barca, să facem din ea una mai mare și mai încăpătoare pentru toți cei care iubesc să facă ceea ce le spune inima.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.