Interviu JurnalTV Moldova

"Cealaltă Basarabie" este un program special dedicat în exclusivitate diasporei, în care sunt abordate pe larg subiectele de interes ale cetățenilor moldoveni emigrați peste hotarele țării. Emisiunea tratează problemele pe care le întâmpină comunitățile de moldoveni din toată lumea, provocările acestora și relatează totodată poveștile lor de succes.

0 Comments

Mă tot întreabă „lumea” cu ce mă ocup?

Mă tot întreabă "lumea”: cu ce mă ocup? Mă ocup cu schimbarea destinelor, construiesc pentru ca alții să aibă ce distruge, creez pentru ca ceilalți să aibă ce critica, realizez visuri frumoase pentru ca alții să aibă coșmaruri, creez enigme pentru ca oamenii să aibă ce descoperi.

0 Comments

Dansul popular românesc

Dansul străvechi al poporului român a început prin a câştiga expresia unei comuniuni entice, îndrăgit de toate categoriile vârstelor, având un ecou sărbătoresc ocazional, intrând tot mai mult în rândul manifestărilor consacrate reuniunilor săteşti. Caracterul de generalizare al jocului folcloric străvechi românesc va reprezenta imaginea existenţei umane. Pentru a determina premisele etnoculturale ale coregrafiei folclorice româneşti străvechi, ar trebui să încercăm refacerea rădăcinilor milenare de structuri reprezentative: Unitatea rădăcinilor coregrafice folclorice de continuitate (traco-geto-dacice); Caracterul general valabil, armonic, definitoriu “creaţia horală”; Specificul colectiv de creaţie.

0 Comments
Read more about the article Cum s-a fondat grupul Vatra?
Grupul Vatra

Cum s-a fondat grupul Vatra?

Am fondat Grupul „Vatra” pe 25 septembrie 2011 cu scopul de a-mi crea, departe de casă, un cerc de prieteni și, așa cum am mai spus, o familie: „Familia Vatra”. Deși vibram la gândul acesta, mărturisesc că niciodată nu am bănuit că voi ajunge să înființez, de fapt, o școală de dansuri populare, atât de valoroasă și apreciată pentru rezultatele sale, inclusiv pe plan internațional.

0 Comments